Select Page
Mnogobrojne posjete Banjoj Luci
U nedjelju 09. juna 2024. godine Banja Luku su posjetili studenti Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, predvođeni hfz. dr. Kenanom Musićem kao i grupa žena Edukativnog programa o vjeri i duhovnosti Medžlisa Sarajevo, predvođene Sumejom Fidani, koordinatoricom Odjela.Prijatelji iz Sarajeva imali su priliku saznati više o samoj Ferhadiji, njenoj historiji i ponovnoj gradnji, Arnaudiji, Kastelu, Medresi “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” kao i drugim znamenitostima Banje Luke.

Prilikom posjete sjedištu Muftijstva banjalučkog, Muftija je primio predstavnike, a potom se susreo i sa svim posjetiocima ispred zgrade Muftijstva banjalučkog.

U svom obraćanju musafirima iz Sarajeva, Ismail-ef. je između ostalog poručio da su u Banja Luku svi dobro došli i da mu je drago da grad na Vrbasu postaje nezaobilazno mjesto mnogobrojnih posjeta i ekskurzija.

Pored gostiju iz Sarajeva, u nedjelju su Banja Luku posjetile i džematlije iz Konjica predvođene vrijednim Adis-ef. Hebibovićem.

Njih je sa znamenitostima Banja Luke upoznao hfz. Muamer-ef. Okanović, glavni imam Medžlisa Banja Luka.

Posjetioci iz Sarajeva i Konjica izrazili su svoje zadovoljstvo sa onim što su vidjeli i čuli o Banja Luci, te su pozvali džematlije Medžlisa Banja Luke na uzvratnu posjetu.

(A.B./Preporod.info)