Select Page

Studenti Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu posjetili su Deseti sajam stipendija, održan jučer, 17.10. 2019. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

Deseti sajam stipendija dio je programa „Treće sedmice obuke internacionalnog osoblja“ koji organizuje Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu.
Ispred Fakulteta islamskih nauka, prodekan za međunarodnu saradnju, prof. dr. Aid Smajić,  učestvuje u četverodnevnom programu obuke osoblja za međunarodnu saradnju.
Ovaj događaj od velike je važnosti jer prvenstveno okuplja institucije koje na bilo koji način omogućavaju finansijsku podršku za studiranje u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, daje im priliku da predstave programe stipendiranja, a i priliku posjetiocima da se na jednom mjestu, direktno informišu o mogućnostima u vezi sa stipendiranjem studija u BiH ili drugim zemljama. Na sajmu su učestvovale 54 institucije iz 20 zemalja, od kojih trideset četiri univerziteta, osam ambasada i druge vladine i nevladine, domaće i međunarodne organizacije sa programima stipendiranja.