Select Page

 

Na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu, 23. novembra ove godine, održana je svečanost dodjele certifikata za učesnike i učesnice ovogodišnjeg programa Kurs “Uvod u izučavanje islama”. Svečanosti dodjele certifikata prisustvovao je dio učesnika Kursa i članova njihovih porodica. Najuspješnijim polaznicima ovogodišnjeg ciklusa, certifikate je uručio dekan Fakulteta islamskih nauka, prof. dr. Zuhdija Hasanović

Uspješan završetak i ovogodišnjeg Kursa “Uvod u izučavanje islama”, ali i svečanost dodjele certifikata, još jednom su pokazali su da je i ovaj vid edukacije o islamu veoma praktična mogućnost, te most među ljudima koji žive širom svijeta koji ih spaja s njihovom domovinom Bosnom i Hercegovinom, sa našom Islamskom zajednicom i sa Fakultetom islamskih nauka kao najstarijom visokom odgojno-obrazovnom institucijom sa islamskim predznakom na prostorima Evrope.

Fakultet islamskih nauka UNSA kao baštinik ovog jedinstvenog programa cjeloživotnog učenja koji je prepoznat i u široj akademskoj zajednici planira nastavak ovoga programa i u narednoj akademskoj godini.