Select Page

Univerzitetska Esport Lige

Studenti kojeg fakulteta/akademije će postati esport šampioni?

Studenti – gejmeri iz Sarajeva, Mostara i Banjaluke ove zime će imati priliku da se nadmeću i predstavljaju svoj fakultet/akademiju na jedinstvenom takmičenju po svjetskim trendovima. Kompanija Tiltproof, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Banjaluci i Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru organizuju drugu univerzitetsku esport ligu u igri League of Legends. U ligi mogu učestvovati svi fakulteti/akademije sa banjalučkog, sarajevskog i mostarskog univerziteta, a timove od pet igrača kreiraće sami. Iskustvo u gejmingu svakako će biti presudno za kreiranje timova.

“Veoma nam je drago što Univerzitet u Sarajevu zajedno sa svim svojim organizacionim jedinicama učestvuje na Univerzitetskoj esport ligi. Nadam se da će našim studentima svih smjerova i usmjerenja ova aktivnost biti interesantna i korisna, kako za sticanje dodatnog iskustva i za razvoj takmičarskog duha, tako i za razvoj različitih vještina i upoznavanje sa gejming industrijom koja je u značajnom porastu u ovom periodu”, kazala je prof. dr. Maja Arslanagić-Kalajdžić, direktorica Centra za istraživanje i razvoj Univerziteta u Sarajevu. 

Univerzitetska Esport Liga ugostiće do 12 fakulteta/akademija, koji će odmjeriti snage tokom novembra i decembra, gdje ćemo dobiti novog šampiona. Prvu titulu prvaka UEL lige osvojili su studenti Elektrotehničkog fakulteta iz Banjaluke. Organizaciju prenosa mečeva i tehničku podršku preuzeće kompanija Tiltproof.

Pozivamo studente Univerziteta u Sarajevu da se za učešće u drugoj sezoni Univerzitetske Esport Lige prijave popunjavanjem upitnika na linku: https://forms.gle/enwKDvguUhVEhWyS7

Esport lige u svijetu dio su svakodnevice, a implementacija esporta u zvanične obrazovne i poslovne institucije uveliko završena. U Bosni i Hercegovini kompanija Tiltproof pravi prve korake ka saradnji sa institucijama i prepoznatljivosti esporta na društvenom nivou. Univerzitetska liga nije prvi, a ni posljednji njihov projekat koji ima za cilj kreiranje pozitivnog javnog mjenja o esportu i gejmingu. Univerzitetska Esport Liga moći će se pratiti na Tiltproof Twitch i YouTube kanalima.