Select Page

U periodu od 23. do 27. maja 2022. godine, upriličen je seminar pod nazivom „Hodoljublje sa Notre Dame studentima“ u kojem je učešće uzelo osam studenata i studentica Fakulteta islamskih nauka.

Riječ je o seminaru kroz koji su tretirane teme vezane za etno-religijske narative, traumu i cikluse konflikta, identitet i izgradnju mira. Seminar je vodio Mahan Mirza, profesor na “Keough School of Global Affairs” na Notre Dame Univerzitetu, a zajedno s njim bili su predsjednik PCI Martin Brooks i član tima Bryan Carey. Nakon završenog seminara, studenti su dobili certifikat od strane PCI i Notre Dame Univerziteta.
Fakultet islamskih nauka imao je ulogu domaćina u ponedeljak, 23. maja kada su učesnici seminara posjetili Fakultet i prisustvovali predavanju prof. dr. Ahmeta Alibašića koji je govorio o temi „Drugi i drugačiji u islamu“.

{"arrow":"true","pagination":"true","speed":"300","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","loop":"true","start_nivo":"1","effect_nivo":"sliceDown","pauseon_over_nivo":"true","random_start_nivo":"false"}