Select Page

 

Na Fakultetu islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu u srijedu, 7. juna, 2023. godine, upriličen je susret i razgovor sa lektoricom za njemački jezik, Ellom Kögel, koja je tokom ljetnog semestra boravila na Fakultetu islamskih nauka. Ovom prilikom hfz prof. dr. Aid Smajić, prodekan za međunarodnu saradnju, zahvalio se gošći na prilici da se našim studentima, ali i nastavnom osoblju organiziraju časovi njemačkog jezika i uručio joj simboličan poklon kao znak zahvalnosti na uspješnoj saradnji. Susretu su u svojstvu domaćina, pored hfz prof. dr. Aida Smajića prisustvovale i prof. dr. Dina Sijamhodžić-Nadarević,  prof. dr. Amira Trnka-Uzunović, prof. dr. Amina Arnautović i prof. dr. Asim Zupčević koji su i pohađali četveromjesečni kurs njemačkog jezika.

Ella Kögel je inače svršenica master studija na odsjeku Njemački kao strani jezik na Univerzitetu u Beču, a na dodiplomskom studiju se obrazovala u oblasti psihologije i musikologije. Do sada je vodila više kurseva njemačkog jezika za odrasle. Na Fakultetu islamskih nauka boravila je od 10. 2. do 7.6. 2023.  u okviru međunarodne saradnje sa Univerzitetom u Beču koju Fakultet njeguje već dugi niz godina.

Na kraju Ella Kögel je izrazila svoje zadovoljstvo lijepom saradnjom koju je imala sa osobljem i studentima Fakulteta, što su potvrdili i sami domaćini, posebno polaznici kursa kojeg je Ella veoma profesionalno i motivirano do kraja vodila.