Select Page
Uručene zahvalnice i priznanja za doprinos programu Radija BIR

U prostorijama Media centra IZ u Bosni i Hercegovini danas su uručene zahvalnice i priznanja za višegodišnji doprinos programu vanjskim saradnicima, uposlenicima i članovima Kluba prijatelja Radija BIR povodom obilježavanja 15. godišnjice emitovanja.

Direktor Media centra Amir Sakić je kazao kako su svi uposlenici i saradnici tokom proteklog perioda dali svoj doprinos prepoznatljivosti ovog medija.

– Opredijelili smo se da ovim povodom uručimo određeni broj priznanja i zahvalnica, kako uposlenicima, tako i saradnicima i članovima Kluba prijatelja Radija BIR koji su proteklih 15 godina bili dio našeg programa, te na sebi svojstven način doprinijeli da Radio BIR danas bude među 15 najslušanijih radio stanica u Bosni i Hercegovini. Ono na šta smo ponosni je činjenica da je Radio BIR uspio opravdati povjerenje koje mu je ukazala Islamska zajednica, te adekvatno odgovoriti na očekivanja naših slušalaca – kazao je direktor Sakić.

IMG_0581.JPG - Uručene zahvalnice i priznanja za doprinos programu Radija BIR
Sakić: Uposlenici, saradnici i članovi Kluba prijatelja doprinijeli su onome što Radio BIR danas jeste

Osvrnuvši se na proteklih 15 godina, glavna i odgovorna urednica Radija BIR Emira Musa je posebno istakla povezanost sa slušaocima koja se manifestuje na različite načine.

– Radio BIR je tokom ovih 15 godina postigao jednu izuzetno važnu misiju. Postigao je to da ga njegovi slušaoci vole i vežu se nekom lijepom emocijom za ono što mi radimo. Svakodnevno dobijamo pozitivan feedback od naših slušalaca i to je ono što je nama ustvari podstrek da nastavimo dalje. Radio je tokom ovih 15 godina uradio mnogo važnih projekata, a uvijek smo bili orijentisani ka proizvodnji raznovrsnog i zanimljivog programa koji će našim slušaocima ponuditi ono najkvalitetnije što se može naći u medijskom prostoru – kazala je Musa.

Među brojnim pripremanim i emitovanim sadržajima, naročito značajnim je ocijenila vjerski program, te sadržaj koji doprinosi kulturi sjećanja.

emira.JPG - Uručene zahvalnice i priznanja za doprinos programu Radija BIR
Urednica Musa: Radio BIR se proteklih godina etablirao kao važna medijska kuća

– Pored vjerskog programa koji je naša okosnica i naša misijska obaveza, Radio BIR je prepoznatljiv i po drugim programima koji su jako važni, a posebno ću izdvojiti programe posvećene obilježavanju genocida u Srebrenici. S pravom možemo reći da je Radio BIR medij koji na najraznolikiji način čuva kulturu sjećanja na dešavanja od 1992. do 1995. godine. Radio BIR posvećuje i posebnu pažnju Bošnjacima koji žive u manjem bh. entitetu, njihov smo glas, tu smo da u javnost plasiramo informaciju o njima i podržimo ih – istakla je urednica Musa

Kako ističe, kao urednica je ponosna na činjenicu da jedan mali kolektiv proizvodi kvalitetan program.

– U redakciji je šest stalno zaposlenih. Uz njih, naše dopisnike, saradnike, prijatelje i ljude koji su na dispoziciji, radio BIR se proteklih godina etablirao kao važna medijska kuća, a nadamo se da ćemo i barem narednih 15 godina, također, slušaocima ponuditi kvalitetan program – zaključila je Emira Musa, glavna i odgovorna urednica Radija BIR.

Priznanja za doprinos programu su ovom prilikom dobili Sabrija Mehmedović koja osam sezona uređuje i vodi emisiju “Porodica i zajednica”, prof. dr. Enver Imamović koji je bio učesnik različitih programa i serijala, te je dvije sezone učestvovao u serijalu “Stazama domovine”, Aljo-ef. Cikotić koji je sedam sezona radio emisiju “Islamske teme” i prof. dr. Zehra Alispahić koja je radila serijale emisija “Đulistan”, “Sehurski program”, a sada radi “Biram zdravlje” i “Pod nebom vedre vjere”.

IMG_0571.JPG - Uručene zahvalnice i priznanja za doprinos programu Radija BIR
Prof. dr. Alispahić: Prepoznatljiva priča u javnom prostoru

– Priča o Radiju BIR je i realizacija nekih mojih davnih snova i nadanja koji su se veoma sretno preklopili. Sigurna sam da je ovo projekat zasnovan na iskrenim nijetima i dobrim dovama. Sve se to lijepo posložilo i veoma mi je drago da sam generacijski dio ove priče, da sam sa svojim dobrim prijateljima uspjela ugraditi dio svog iskustva u ovu, uz Božiju pomoć, prepoznatljivu priču Islamske zajednice u javnom prostoru ove zemlje, regije, a rekla bih i cijeloga svijeta – kazala je prof. dr. Alispahić.

Priznanje za članstvo u Klubu prijatelja Radija BIR dobila je Edina Muharemagić, kćerka Aside Gusinjac.

Zahvalnice za 15 godina rada na Radiju BIR dobili su Alma Hadžić, Mirsad Muratović i Mevludin Hodžić i Hasan Eminović.

IMG_0560.JPG - Uručene zahvalnice i priznanja za doprinos programu Radija BIR
Eminović: Ovo priznanje pripada svim ljudima sa kojima sam sarađivao i razgovarao

– Ovo priznanje nije samo moje, ono pripada svim ljudima sa kojima sam radio tokom ovih 15 godina. Emisijom “Naša južna baština” na Radiju BIR nastojim skrenuti pažnju bosanskohercegovačkih muslimana na prostor Hercegovine koji se na određeni način, u ovim turbulentnim poratnim vremenima ponekad osjeti usamljeno – kazao je Eminović.

Radio BIR je prva elektronska medijska platforma Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji je tokom proteklih petnaest godina uspio osigurati značajnu poziciju unutar medijskog prostora u Bosni i Hercegovini, te postati jedna od petnaest najslušanijih stanica u Bosni i Hercegovini.

(Preporod.info)