Select Page
Vitez: Knjiga "Iz kur'anskog beskraja" predstavljena u okviru "Dana Ajvatovice"

U zgradi Med┼żlisa Islamske zajednice (MIZ) Vitez ve─Źeras je odr┼żana promocija knjige hafiza doc. dr. Abdulaziza Drki─ça “Iz kuranskoga beskraja”.

Radi se o nau─Źnom djelu koje tretira razli─Źite kiraete Kur'ana, a o knjizi je uz autora govorio i hafiz dr. Elmir Ma┼íi─ç.

Posjetioci su imali priliku upoznati se sa historijskim, tefsirskim, ted┼żvidskim i pravopisnim pozadinama kiraeta, kao i sa stilskim ljepotama nadnaravnog kur'anskog izraza.

Kiraete Kur╩╝ana mogu─çe je prou─Źavati s brojnih aspekata i razli─Źitom nau─Źnom metodologijom.

Na ovim prostorima su se ranije pojavile nau─Źne publikacije koje tretiraju historijsku, tefsirsku, ted┼żvidsku i pravopisnu pozadinu kiraeta.

S druge strane, predstavljena knjiga dr. Drki─ça je prvo nau─Źno djelo na ovim prostorima koje rasvjetljava stilisti─Źke karakteristike kiraeta.

Rije─Ź je o knjizi koja ─Źitaoca upoznaje s ulogom razli─Źitih kiraetskih formi u oboga─çivanju stilskih vrijednosti kur╩╝anskog izraza.

Ve─Źera┼ínja promocija je realizovana kao dio manifestacije “Dani Ajvatovice”.

(Preporod.info)

 

{"arrow":"true","pagination":"true","speed":"300","autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","loop":"true","start_nivo":"1","effect_nivo":"sliceDown","pauseon_over_nivo":"true","random_start_nivo":"false"}