Select Page

Na osnovu odredbe ─Źlana 38. Pravila Studentskog centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i saglasnosti Rijaseta Islamske zajednice u BiH broj: 02-03-2-1952-3/20 od 28. ramazana 1441. h.g., odnosno 21. maja 2020. godine, Studentski centar IZ u BiH raspisuje:

K O N K U R S

za prijem studenata u dom Studentskog centra IZ u BiH

u akademskoj 2020/21. godini

I

Studentski centar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ─çe u akademskoj 2020/21. godini primiti 180 studenata na smje┼ítaj i ishranu prema utvr─Ĺenim Jedinstvenim kriterijima iz Protokola o saradnji u oblasti obrazovanja i nauke Federacije BiH od 30.05.2011. godine.

Pravo na smještaj imaju redovni studenti Fakulteta islamskih nauka i drugih fakulteta upisani u prvi i drugi ciklus visokoškolskog obrazovanja.

Studentski centar prima i studente sa obezbije─Ĺenim subvencijama od kantona, op─çina,┬á Federacije, Distrikta i dr.

II

Studentski centar u domu za korisnike pru┼ża sljede─çe usluge:

 • Smje┼ítaj u klimatiziranim dvokrevetnim, trokrevetnim i ─Źetverokrevetnim sobama sa kupatilom, uz cjelodnevno kori┼ítenje energenata;
 • Usluge ishrane 2 obroka dnevno;
 • Kori┼ítenje sanitarne tople vode;
 • Zamjena posteljine 2x mjese─Źno;
 • Kori┼ítenje interneta;
 • Kori┼ítenje ─Źitaonice i biblioteke;
 • Kori┼ítenje kafeterije i prostorija studentskog kluba;
 • Kori┼ítenje sportskog terena;
 • Kori┼ítenje fitness sobe;
 • Kori┼ítenje ve┼íeraja;
 • U─Źe┼í─çe u programima i sekcijama edukativnog karaktera;
 • U─Źe┼í─çe u programima vjerskog, dru┼ítvenog, kulturnog, sportskog i humanitarnog karaktera;
 • Kori┼ítenje prostorija, terena i kompleksa Studentskog centra za druge aktivnosti.

Usluge ishrane podrazumijevaju kori┼ítenje dva obroka dnevno, doru─Źak (7:00-9:00 h) i ru─Źak (15:00-18:00 h). Kalori─Źna vrijednost i zdravstvena ispravnost hrane je pod stalnim nadzorom stru─Źnih institucija i u skladu sa normativima primjerenim ┼żivotnom dobu korisnika.

III

Uz prijavu na konkurs potrebno je dostaviti sljede─çe dokumente:

 1. Prijavu za prijem u Studentski dom Studentskog centra IZ u BiH (Obrazac prijave i Rješenje o administrativnoj zabrani dostupni su na web-stranicama Studentskog centra IZ u BiH (www.studentskicentariz.ba), Fakulteta islamskih nauka (www.fin.unsa.ba) i facebook stranici Studentskog centra IZ u BiH.

Popunjena prijava sa dokumentacijom dostavlja se li─Źno ili po┼ítom na adresu Studentskog centra IZ u BiH.

 1. Uvjerenje od visokoškolske ustanove da je redovan student u akademskoj 2019/20. godini (orginal)

Napomena:

┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á –┬á kopije indeksa se ne primaju

– studenti master studija ─Źija se predavanja i zavr┼íni ispiti zavr┼íavaju u toku akademske godine mogu konkurisati samo ako se obave┼żu na pla─çanje stanarine za cijelu akademsku godinu

– novoupisani studenti (bruco┼íi) podnose ovjerenu kopiju svjedo─Źanstva zavr┼ínog razreda srednje ┼íkole

 1. Kopiju li─Źne karte i originalnu CIPS-ovu prijavu (ne stariju od 3 mjeseca)
 2. Ovjereno Rje┼íenje o administrativnoj zabrani na dio pla─çe/primanja jemca za otplatu neizmirenih obaveza u vezi sa smje┼ítajem i ishranom studenta, koju popunjava ─Źlan u┼że porodice koji se nalazi na ku─çnoj listi studenta aplikanta sa stalnim zaposlenjem ili drugo fizi─Źko lice sa stalnim zaposlenjem kod pravnog lica (primjerak rje┼íenja se nalazi na web stranici Studentskog centra IZ u BiH a ovjerava ga poslodavac) ili izjava davaoca stipendije da ─çe za akademsku 2020/21. godini redovno izmirivati obaveze u vezi sa smje┼ítajem i ishranom studenta (ime i prezime) korisnika usluge u domu Studentskog centra IZ u BiH.

 

Kandidati mogu dostaviti i dodatna dokumenta radi bodovanja:

 1. Uvjerenje o zajedni─Źkom doma─çinstvu (ku─çna lista)
 2. Uvjerenje o ukupnim primanjima ─Źlanova porodice (pla─çe, penzije i druga primanja)
 3. Potvrdu/uvjerenje o ostvarenim rezultatima tokom srednjo┼íkolskog i visoko┼íkolskog obrazovanja i na takmi─Źenjima (kantonalnog, entitetskog, dr┼żavnog i me─Ĺunarodnog nivoa)
 4. Potvrdu od Biroa za zapošljavanje o nezaposlenosti roditelja ili staratelja
 1. Potvrdu o stepenu invalidnosti izdatu od strane nadle┼żne Komisije (li─Źne, roditelja ili staratelja)
 1. Potvrdu o u─Źe┼í─çu roditelja/staratelja u Armiji RBiH

Navedena dokumenta (originali ili ovjerene kopije) moraju biti izdati od nadle┼żne institucije i ne mogu biti starija od ┼íest mjeseci.

Rangiranje kandidata obavit ─çe Konkursna komisija na osnovu kriterija i zbira bodova koji se utvr─Ĺuju┬á na osnovu dostavljenih dokumenata.

Prednost pri prijemu u dom Studentskog centra imaju studenti Fakulteta islamskih nauka i maturanti medresa koji studiraju na drugim fakultetima/univerzitetima.

IV

Pravo u─Źe┼í─ça na Konkurs nemaju :

– Studenti korisnici studentskog doma koji su u pro┼íloj godini kr┼íili odredbe Pravilnika o ku─çnom redu i protiv kojih je izre─Źena te┼ża disciplinska mjera;

– Studenti korisnici studentskog doma koji u pro┼íloj godinu nisu izvr┼íili svoje finansijske ili druge ugovorene obaveze prema Studentskom centru IZ u BiH.

 

V

Lista primljenih kandidata bit ─çe objavljena na web-stranici Studentskog centra IZ u BiH (www.studentskicentariz.ba).

Studenski centar će nakon prijema i obrade svih aplikacija odrediti uvjete i dinamiku useljavanja, raspored korištenja smještajnih kapaciteta i druge elemente u vezi sa smještajem studenata te informacije objaviti na web-stranici Studentskog centra.

VI

Studenti koji ostvare pravo na smje┼ítaj u domu Studentskog centra, koriste usluge u periodu od 15.09. 2020. do 15.07.2021. godine i du┼żni su redovno i u cijelosti izmirivati svoje obaveze.

VII

Me─Ĺusobni odnosi Studentskog centra kao davaoca usluga i studenata korisnika usluga uredit ─çe se posebnim ugovorom koji ─çe precizirati prava i obaveze ugovornih strana za nazna─Źeni period.

VIII

Potvrdu o upisu na fakultet studenti prve godine dostavljaju prilikom prijema u Studentski centar a studenti starijih godina najkasnije do 01.11.2020. godine.

IX

Prijave na konkurs dostavljaju se li─Źno ili po┼ítom┬á na adresu:

Studentski centar IZ u BiH, Logavina 75, 71 000 Sarajevo sa naznakom, Prijava za smještaj u domu Studentskog centra IZ u BiH, do srijede 15.07.2020. godine.

Zahvaljujemo se aplikantima na povjerenju koje ukazuju Studentskom centru IZ u BiH prijavom na ovaj Konkurs.

prijava-za-smjestaj-5 RJEŠENJE O ADMINISTRATIVNOJ ZABRANI

RJEŠENJE O ADMINISTRATIVNOJ ZABRANI