Select Page

Povodom pobjede na ICESCO-ovom Međunarodnom takmičenju u kreativnom izražavanju na arapskom jeziku, za pojedince i obrazovne institucije kojima arapski jezik nije maternji, dekan Fakulteta islamskih nauka, prof. dr. Zuhdija Hasanović, upriličio je prijem za pobjedničku ekipu.

Petominutni video-zapis pod naslovom Potreba je temelj izuma osmislio je, priredio i prezentirao vrijedni tim studenata Fakulteta islamskih nauka koji su činili: Riad Subašić, Senahid Hamidović, Erna Kukuljac, hfz. Eldar Ćatibušić, Ajdin Halilić, Mujesira Neimarlija, Amina Arnaut, hfz. Fatima Bosnić, Hilmi Sherbi i Almedin Karić. Realizaciju projekta pratila je prof. dr. Zehra Alispahić.

Nakon čestitke i razgovora o samoj realizaciji projekta, prof. dr. Hasanović je naglasio da je ova nagrada značajna kako za studente učesnike i pobjednike tako za cijelu našu Islamsku zajednicu, Fakultet islamskih nauka i Katedru za filologiju Kur’ana. Prof. dr. Alispahić je istakla da je ovaj uspjeh studenata na međunarodnom planu veliko ohrabrenje u daljem radu studenata i nastavnika ali i razlog da se razmisli o boljem pozicioniranju i ulaganju u nastavni proces arapskog jezika u odgojno-obrazovnim institucijama u okviru Islamske zajednice..

Ovo je prvo takmičenje ove vrste koje organizuje ICESCO i postat će stalna aktivnost ove organizacije, kako navode u svojoj obavijesti.

Autor: Mr. Vedad Hurić